کد خبر: ۳۵۴۹۸
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۳

وضعیت لیست‌های انتخاباتی برای مجلس دوازدهم

جریان‌های مختلف سیاسی در فاصله یک هفته مانده تا انتخابات ۱۱ اسفند در حال انتشار لیست‌های خود هستند.
وضعیت لیست‌های انتخاباتی برای مجلس دوازدهم

مخاطب 24- با گذشت سه روز از آغاز تبلیغات دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هنوز لیست برخی ائتلاف‌ها و جریان‌های سیاسی مشخص نشده است و این امر به منزله از دست رفتن فرصت انتخاباتی برای کسانی است که می‌خواهند در لیست موردنظرشان قرار بگیرند.

البته ورود به یک ائتلاف یعنی قبول کردن یک کار جمعی به همین دلیل یک داوطلب انتخابات مجلس طبق تعهدی که به آن ائتلاف یا جریان سیاسی دارد نمی‌تواند به‌طور فردی برای حضور در انتخابات اقدام کند.

ازجمله ائتلاف‌ها و جریان‌های سیاسی معروفی که تا کنون لیست خود را اعلام کرده‌اند لیست‌های صدای ملت به سرلیستی علی مطهری، لیست شورای وحدت با سرلیستی منوچهر متکی و ائتلاف فراگیر نیرو‌های مردمی جبهه انقلاب به سرلیستی مرتضی آقاتهرانی است.
وضعیت مبهم شورای ائتلاف

شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی هم مثل انتخابات مجلس یازدهم که در روز‌های پایانی تبلیغات، لیست خود را اعلام کرد هنوز پس از گذشته سه روز از تبلیغات انتخابات مجلس دوازدهم لیست خود را اعلام نکرده است، اما خیلی زود یعنی بیش از سی روز پیش اعلام کرده بود که محمدباقر قالیباف سرلیست این شورا در انتخابات مجلس دوازدهم است.

طبق شنیده‌ها برخی اصولگرایان به سرلیستی قالیباف ان‌قلت دارند. محمد ناظمی اردکانی دبیرکل جبهه ایران قوی و دبیرکل جامعه اسلامی مدیران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران درباره اعلام سرلیستی قالیباف در شورای ائتلاف در بیش از یک ماه پیش گفت: اعلام نمی‌شد بهتر بود. سرلیستی که می‌خواهد اعلام شود در صورتی که اجماع وجود داشته باشد می‌تواند اثربخشی بیشتری داشته باشد و آن لیست هم رای‌آورتر خواهد بود و هم اینکه مشارکت بیشتر به‌دنبال خواهد داشت.

بیشتر بخوانید




وی اظهار کرد: برای مجلس یازدهم که آقای قالیباف سرلیست قرار گرفت ان‌قلت‌هایی وجود داشت، اما با تعاملاتی که صورت گرفت و اقداماتی که انجام شد تقریبا اجماع حاصل شد و مخالفت‌هایی که وجود داشته به حداقل رسید و الحمدالله لیست برای مجلس یازدهم رای آورد.

از دلایل دیگر دیر اعلام شدن لیست شورای ائتلاف به پایان نرسیدن مذاکرات با سایر جریان‌های انقلابی ازجمله جبهه پایداری است که برخی از اعضای آن در لیست ائتلاف فراگیر نیرو‌های مردمی جبهه انقلاب حضور دارند.

پرویز سروری، نایب‌رئیس شورای ائتلاف از احتمال لیست مشترک شانا و پایداری خبر داده بود و این جلسه شب گذشته تا پاسی از شب ادامه پیدا کرده است.
حمایت اعتدال و توسعه از صدای ملت

محمدباقر نوبخت دبیرکل حزب اعتدال و توسعه که پیش از این چهار دوره نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی بوده است در ابتدا از تهران برای حضور در انتخابات مجلس دوازدهم ثبت‌نام کرد و به‌دنبال ائتلاف با احزاب اصلاح‌طلب بود که در نهایت تصمیم گرفت حوزه انتخابیه خود را عوض کند و از تهران به رشت برود.

حضور نوبخت در چند روز اخیر در رشت بیانگر این امر بود که وی قصدی برای سرلیستی و ائتلاف با احزاب کارگزاران، ندای ایرانیان، اعتماد ملی و خانه کارگر ندارد و به تبع آن شاهد بودیم برخی از اعضای حزب اعتدال و توسعه در لیست صدای ملت به سرلیستی علی مطهری حضور یافته‌اند.

جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره لیست ندادن حزب اعتدال و توسعه گفت: ما در تهران لیست نخواهیم داد و از لیست آقای مطهری حمایت می‌کنیم.

وی ادامه داد: در استان‌ها افراد متعددی را خواهیم داشت، اما نه در قالب لیست مثلا در جایی که یک نفر است و یا در جایی که سه نفر است آن‌ها را خواهیم داشت.

در این میان در تهران لیست‌های دیگری مثل متخصصین متعهد به معیشت، کار و تولید ایران اسلامی و شورای ائتلاف ایثارگران منتشر شده و لیست‌های دیگری مثل جهادگران ایران اسلامی در شرف انتشار هستند.

با اینکه به غیر از چند لیست که افراد شناخته شده‌ای دارند بقیه لیست‌های از چنین امتیازی برخوردار نیستند، اما رای‌دهندگان نباید ملاکشان برای انتخاب یک نماینده، معروف بودن آن باشد چراکه در بین افراد ناشناخته افراد توانمند و متخصصی هستند که می‌توانند با تصمیمات خود بسیاری از مشکلات را حل کنند و راه شناسایی این افراد تحقیق درباره نمایندگانی است که رای‌دهندگان می‌خواهند نام آن‌ها را در لیست خود بنویسند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

برچسب ها: انتخابات
captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»