کد خبر: ۶۶۵۹۱
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۲

محدودیت‌های آمریکا بر تردد دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک

ایالات متحده با محدودیت‌های شدید صدور ویزا و تردد، آزادی عمل هیأت ایرانی در نیویورک را محدود کرده و نقض توافق‌نامه مقر ۱۹۴۷ سازمان ملل عنوان می‌شود.
محدودیت‌های آمریکا بر تردد دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک

مخاطب۲۴، در هشتادمین سالگرد تأسیس سازمان ملل، محدودیت‌های ایالات متحده علیه هیأت ایرانی بار دیگر مورد توجه قرار گرفته است. این محدودیت‌ها شامل تأخیر در صدور ویزا، محدود کردن تعداد اعضای هیأت، و محدودیت‌های شدید تردد دیپلمات‌ها در نیویورک است؛ مسائلی که نقض آشکار توافق‌نامه مقر ۱۹۴۷ و عرف دیپلماتیک و تهدیدی برای اعتبار و بی‌طرفی سازمان ملل محسوب می‌شوند.

در سال ۱۴۰۰، نمایندگان دائم ایران، روسیه، سوریه، کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه با ارسال نامه‌ای مشترک به دبیرکل سازمان ملل، نسبت به نقض توافقنامه مقر ۱۹۴۷ اعتراض کرده و خواستار ارجاع موضوع برای حل و فصل از طریق داوری شدند. در این نامه آمده بود که کشور میزبان (ایالات متحده) همچنان روادید نمایندگان این کشور‌ها برای شرکت در رویداد‌های سازمان ملل یا کار در سفارت‌های دائمی را به موقع صادر نمی‌کند.

بیشتر بخوانید

بر اساس گزارش‌ها، نمایندگان ایرانی پس از دریافت اعلان صدور روادید، مجبور هستند برای دریافت روادید به کشور ثالث سفر کنند و گاهی بین ۱۰ تا ۱۴ روز در آن کشور منتظر بمانند.

محدودیت‌های آمریکا تنها به تأخیر در صدور روادید ختم نمی‌شود؛ دولت این کشور در دوره‌های مختلف، به‌ویژه دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ، محدودیت‌های شدیدی برای تردد دیپلمات‌های ایرانی اعمال کرده است. در ژوئن ۲۰۱۹، محدودیت‌های شدید مسیر حرکت وزیر امور خارجه وقت ایران، محمدجواد ظریف، شامل مسیر فرودگاه جان اف کندی، مقر سازمان ملل، محل اقامت نماینده ایران و محدوده شش‌بلک در کوئینز بود. این اقدامات موجب شد ظریف حتی نتواند برای عیادت از مجید تخت روانچی، نماینده وقت ایران در سازمان ملل، در بیمارستان حاضر شود.

کارشناسان حقوق بین‌الملل این محدودیت‌ها را نقض صریح حقوق دیپلماتیک و تعهدات بین‌المللی آمریکا در قبال هیأت‌های دیپلماتیک می‌دانند و تأکید دارند که چنین اقدامات محدودکننده‌ای می‌تواند اعتبار و بی‌طرفی سازمان ملل را تحت تأثیر قرار دهد.

برچسب ها: سازمان ملل
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل! صحبت های وزیر خارجه اوکراین از دیدار با عراقچی در سازمان ملل!
گروه سیاسی و بین‌الملل: وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد در دیدار با سید عباس عراقچی همتای ایرانی خود، درباره موضوعات مهم بین المللی گفتگو کرده است.
دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است! دیدار ترامپ و پزشکیان نزدیک است!
همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل، کاخ سفید تغییر لحنی معنادار را تجربه می‌کند. پس از ماه‌ها تهدید، ترامپ به مشاورانش اعلام کرده مشتاق دیدار با مقامات ایرانی است.
قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم قطعی برق در نشست خبری معاون گردشگری قطع شد + فیلم
در جریان نشست خبری معاون گردشگری، برق سالن به‌طور ناگهانی قطع شد و روند برگزاری این نشست برای دقایقی تحت تأثیر قرار گرفت. منبع: مهر
هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد! هک شدن تلفن مشاور رییس جمهور فرانسه به دست موساد!
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) تلفن همراه دورا کاتوتی، مشاور مکرون را هک کرده است.
ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟ ماجرای تغییر چهره رویا نونهالی چه بود؟
ویدئوی منتشرشده با عنوان تغییر چهره رویا نونهالی که صحت ندارد و فیلم یادشده مربوط به خواهر این بازیگر مهشید نونهالی است که درباره لحن و شیوه صحبت کردن اعضای خانواده‌شان توضیح داده است
هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا! هشدار پلیس فتا درباره پرداخت بیعانه قبل از رؤیت کالا!
خریداران یا معامله را به صورت حضوری انجام دهند و پس از بررسی کالا و مدارک نسبت به تسویه حساب اقدام کنند یا از قابلیت پرداخت امن خود پلتفرم استفاده کنند.
فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد فوری، انتقال بیرانوند قطعی شد
ماجرای سرباز شدن علیرضا بیرانوند و انتخاب تیم جدیدش، بالاخره به ایستگاه پایانی رسیده است؛ این آخرین ادعای حاتم احمدی، مدیرعامل باشگاه فجر سپاسی است که خبر از قطعی شدن حضور دروازه‌بان شماره یک تیم ملی در این تیم می‌دهد
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.